Instruktørside RitaRita


Rita er yogainstruktør ved Studio Lille. Hun er sertifisert Yin Yang yoga instruktør med anatomi og kinesisk medisin. Hun har også utdannelse innen restorative yoga, og har deltatt på mange workshops med fantastiske lærere i inn og utland.


Hun er stadig under utdannelse i Yin og Restorative yoga.  Som følge av sin interesse for yogaens terapeutiske effekt har hun videreutdannet seg i Medisinsk Yoga - gjennom MediYoga International - og som lærer & terapeut i Medisinsk Yoga. Denne utdannelsen fortsetter videre ut våren 2018.

Hun har også et år fordypning i Iyngar Yoga og er utdannet Ayurvedisk yoga massør.


Rita ønsker og inspirere til at du skal ta med seg yogaen inn i hverdagen, ikke kun som en fysisk praksis, men for å kunne møte verden med mer ro og kjærlighet. Hun er overbevist om at yoga passer for alle ,uavhengig av kroppstype, bakrunn eller erfaring.


De siste årene har hun undervist mest yin yoga, den yogaformen som ligger hennes hjerte aller nærmest. Fordi hun mener vi trenger mer yin som en motvekt i et yang preget samfunn. Yinyoga gir oss en mulighet til og roe ned, puste, observere, den gir oss tid til og lytte og gi kropp og sinn hvile.

 

Først etter noen år med meditasjon, kom en økende interesse for yoga i 2005. Dette møtet  utviklet seg med små skritt. En stiv kropp har over tid hatt en naturlig vekst gjennom daglig praksis, og blitt en mykere kropp.


Egenpraksis har hovedsaklig vært Hatha yoga, Iyngar Yoga,  og etterhvert har Yin yoga fått en spesielt stor plass. Yin yoga er en blanding av yoga, mindfullness og kinesisk medisin.Rita