Pilates

Pilates Reformer og Pilates Matte

Pilates er styrketrening, og treningsformen øker styrken og fleksibiliteten i muskulaturen.

Kontrollert pust og rett plassering av kroppen er vesentlig i alle øvelsene.


Vi bruker rolige og kontrollerte bevegelser som styrker og stabiliserer den dype støttemuskulaturen i mage, rygg og bekken. Dette vil forebygge skjelett- og muskelplager. Når vi oppnår et sterkt senter i kroppen vil holdningen vår bedres og det blir lettere å jobbe riktig når vi avanserer øvelsene og fokuserer på balanse.


En positiv gevinst er at kroppen din vil føles roligere og muskelspenninger reduseres når du praktiserer pilates. Dette mye grunnet den aktive, bevisste og rolige innpusten og utpusten i hver øvelse.
Flyt i øvelsene er også viktig. Vi er hele tiden i bevegelse i øvelsene.


Med regelmessig trening vil du oppnå synlige endringer i kroppen, mer energi, økt kroppsbevissthet, bedre holdning, sterkere rygg og sterkere mage.


I Studio Lille har vi klasser på pilates reformer for nybegynnere og for øvet.

Vi har også enkeltklasser på pilates jumpboard. I tillegg har vi enkelte klasser på pilates matte, pilates matte cardio og barre-workout (m/pilates og streatching)  

Pilates Matte

Joseph H. Pilates:

Joseph H. Pilates (f. 1880 i Tyskland) er mannen bak den populære, effektive og skånsomme treningsformen pilates. Opprinnelig kalte han treningsformen ”contrology” (ha kontroll) som han definerte som en total koordinering av kropp, sjel og ånd.
J. Pilates var mye syk i sin barndom og dette resulterte i en stor interesse for å bygge seg opp fysisk, lære om kroppens fysiologi og studere ulike treningsformer, blant annet yoga.

Under første verdenskrig ble han internert i England hvor han utviklet øvelser som skulle sørge for at han og de andre fangene holdt seg friske. Han brukte senger og annet inventar til å konstruere prototypene til det utstyret som finnes i dag. Han åpnet sitt første Pilates studio i New York i 1926.


Pilates ble raskt en anerkjent treningsform blant dansere og skuespillere på den tiden.

I dag praktiseres pilates av mennesker med ulik bakgrunn, uavhengig av alder og fysisk form.

Treningen passer for alle i alle aldere. Pilates trening er ideell for deg som ønsker å komme igang med styrketrening, men også et veldig godt supplement til deg som driver annen form for trening. Det er en effektiv treningsform, som gir raske, gode resultater.

Trainer Joseph Pilates (left) overseeing work outs focused on the pilates method,
then known as "contrology," in New York City, 1951.